Maand van het onverharde pad

Zandpaden, grindweggetjes, karrensporen, bospaden… Voor mij de perfecte ingrediënten voor een mooie wandeling. Je komt vaak op plekken waar weinig mensen komen, hebt er alle ruimte en de rust is er overweldigend.

Word jij daar ook zo blij van? Dan is oktober de perfecte maand voor jou! Oktober is uitgeroepen tot maand van het onverharde pad. Er worden maar liefst zeven verschillende wandelingen van maximaal 15 kilometer georganiseerd door heel Nederland.

Wandel mee tijdens de maand van het onverharde pad

wandelenVijf van deze wandelingen worden begeleid door Rob Wolfs, maker van Trage Tochten en meester in het selecteren van de mooiste onverharde paden. Kosten voor het meewandelen met Rob zijn 5 euro. Daarvoor krijg je een kopje koffie of thee bij het ontvangst, de route en een drankje achteraf.

De andere twee wandelingen worden georganiseerd door natuurmagazine Roots. De fotografieworkshop wordt begeleid door professioneel natuurfotograaf Niels Kooyman.  Hij leert je  in een halve dag hoe je een mooi beeldverslag maakt van je wandeling. Kosten zijn 20 euro incl. 2 drankjes en nabespreking van 3 foto’s.

De workshop schrijven over wandelen wordt gegeven door Roots wandelredacteur, Daniël Mulder. Tijdens een prachtige wandeling krijg je tips en opdrachten om een prachtig wandelverhaal te kunnen schrijven. Kosten zijn 15 euro incl. 2 drankjes.

Welke dag wandel jij mee?
– Vrijdag 2 oktober Echten (Drenthe)
– Zaterdag 10 oktober Dieren (Veluwe)
– Zaterdag 17 oktober Bergen (Noord-Holland) + fotografie-workshop 
– Zondag 18 oktober Almen (Achterhoek)
– Woensdag 21 oktober Rhenen (Utrecht)
– Donderdag 29 oktober Losser (Twente)
– Zaterdag 31 oktober Wellerlooi (Noord Limburg) + wandelblog-workshop 

Opgeven kan op de pagina van ‘De maand van het onverharde pad‘.

Zelf wandel ik woensdag 21 oktober mee in Rhenen met een Trage Tocht die al heel lang op mijn wandellijstje staat. Ik was ook graag naar de workshops van Natuurmagazine Roots gegaan, maar beide dagen heb ik al andere plannen.

Waar ga jij wandelen tijdens de maand van het onverharde pad? Wie weet zien we elkaar in Rhenen.

De ‘maand van het onverharde pad’ is een initiatief van Wolfs Wandelplan, Wandelzoekpagina, Natuurmagazine Roots en Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Leuk hè! Ik doe mee met de workshop fotografie, ben benieuwd.

  • Ik vind het erg leuk, helaas ben ik bang dat het niet gaat lukken om mee te lopen. Deels tijdgebrek en deels de grote afstand. Niet van de wandelingen zelf maar om naar de startplaats toe te reizen.