Marskramerpad van Maartensdijk naar Amersfoort

Wandeling Marskramerpad etappe 14 Maartensdijk – Amersfoort
Afstand 19 km
Startpunt Bushalte Mauritshoeve, Maartensdijk
Eindpunt Station Amersfoort

Wat een avontuur om in Maartensdijk te komen… De buschauffeur blijkt de verkeerde bus meegenomen te hebben. Volgens mij is hij net in dienst want niet veel later vraagt hij aan mij welke kant hij op moet. Ik weet het niet, maar we besluiten af te slaan. Niet veel later blijkt dat we toch verkeerd zitten, we rijden nu over de route van een andere buslijn. Gevoelsmatig ben ik bijna op mijn bestemming, ik besluit uit te stappen en verder te gaan lopen. Als ik een eindje heb gelopen komt de buschauffeur mij lachend en zwaaiend tegemoet rijden. Als dat maar goed komt…

Vanuit Maartensdijk loop ik langs een relatief drukke weg terug naar de route. Gelukkig wandel ik snel het bos in. Het is prachtig weer. Bossen wisselen zich af met heide en zandverstuivingen. Onderweg kom ik een hoop wandelaars tegen, waarvan een enkeling met een boekje van het Marskramerpad.

Marskramerpad van Maartensdijk naar Amersfoort

De route is verbluffend goed gemarkeerd! Mijn complimenten voor de vrijwilligers die dit het Marskramerpad onderhouden.

Verrassingsbezoek onderweg

Bij Soestduinen krijg ik een berichtje van mijn schoonvader. Hij is aan het toeren op de motor en vraagt waar ik wandel. We spreken af in Amersfoort, bij de dierentuin.

Snel wandel ik verder. Als ik langs de dierentuin wandel hoor ik de leeuwen brullen, denk ik… Niet veel later zie ik een enorme dinosaurus tussen de bomen. De dierentuin Amersfoort heeft een groot DinoBos met zo’n 70 levensechte dino’s.

Bij Vlasakkers pak ik samen met mijn schoonvader een drankje. We keuvelen over het wandelen, de prachtige omgeving en nog veel meer andere zaken. Het is leuk om zo verrast te worden onderweg.

Het laatste stukje naar het station is niet heel spannend. Eenmaal aangekomen ontdek ik dat ik mijn ov-chipkaart ben verloren onderweg. Mocht iemand hem vinden ;).

Wil je meer lezen over mijn avonturen op het Marskramerpad? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Lijkt mij een mooie wandelroute, ga deze toch een keer wandelen.