Wandelen is leuk! Ga je mee?
Wandeling Groene Wissel Domburg
Afstand 18 km (rondwandeling)
Startpunt Bushalte Markt, Domburg

Begin dit jaar begon ik aan een nieuw project: in 12 maanden, in 12 provincies, de 12 mooiste wandelingen maken. Inmiddels zijn we 7 maanden verder en reis ik, samen met mijn zoon, af naar Zeeland. Ondanks dat ik jaren in Zeeland heb gewoond, heb ik er niet heel veel gewandeld. Daarom was ik erg blij met de tip van @WandelBart. Hij twitterde mij dat de Groene Wissel Domburg de mooiste wandeling van Zeeland is.

 

Groene Wissel Domburg

Groene Wissels zijn rondwandelingen die altijd starten bij een treinstation of bushalte. Ze vindt ze door heel Nederland en hebben een afstand van 10 tot ruim 20 km. De Groene Wissel Domburg is een mooie afwisseling van strand, akkerlanden, kreken en bos van 18 kilometer.

Ik besloot met de auto naar Domburg te gaan, parkeren in het centrum € 7,50 voor een dagkaart. De route start vanaf de markt, het was er gezellig druk met toeristen die zich klaarmaakte voor een dagje strand.

 

Groene Wissel Domburg Strand

Het strand bij Domburg

 

Groene Wissel Domburg Schelpen

Wandelen over de krakende schelpen

 

De route start met een heerlijke strandwandeling. Dat mocht natuurlijk niet ontbreken op de mooiste wandeling van Zeeland. Het weer is prachtig en de eerste badgasten liggen al in het water. Na het strand, lopen we nog een klein stuk boven over de duinen en dalen dan af naar de polders.

Over kleine verharde weggetjes, lopen we tussen de akkers rond Aagtekerke. We spotten een paar prachtige vlinders en genieten van de wandeling langs de kreken. Wat een rust! De trekvloten die we tegenkomen vallen erg in de smaak bij mijn zoon. Vol overgave trekt hij ons naar de overkant.

 

Groene Wissel Domburg Vlinder

Veel mooie vlinders gezien

 

Groene Wissel Domburg Kreek

Wandelen langs kreken

 

Groene Wissel Domburg Trekvlot

Altijd leuk, zo’n trekvlot om aan de overkant te komen

 

Groene Wissel Domburg Akkerranden

Veel graspaden langs akkerranden

Theetuin de Koektrommel

Als we de weg naar Aagtekerke oversteken, zien we een bord van een theetuin staan. We waren net van plan om te gaan rusten en besluiten deze nieuwe theetuin meteen maar te bezoeken. Deze leuke theetuin bestaat nog maar 2 maanden, vandaar dat hij nog niet in de route was opgenomen. Uit de ruim 60 soorten thee, kies ik voor ‘tea by the sea’ wel zo toepasselijk tijdens de mooiste wandeling van Zeeland 😉

 

Lees ook: Wandelen in Zeeland

 

Groene Wissel Domburg Theetuin de Koektrommel

Even genieten van thee met wat lekkers bij Theetuin de Koektrommel

 

We kunnen het niet laten om er ook iets lekkers bij te bestellen. Ik kies voor een verantwoorde reep, terwijl Tom tegenover me zit te smikkelen van een brownie. Ik kan het niet laten om even te proeven… Ik kan je vertellen dat ze hier de lekkerste brownies ooit maken. Ik heb nog nooit zo’n perfecte brownie gegeten!

Als we weer helemaal opgeladen zijn, wandelen we verder. Niet ver van de theetuin is een akkerrand vol bloemen. Bij de theetuin zijn bonnen te koop, waarmee je hier de hele zomer bloemen mag plukken. Leuk concept!

 

Groene Wissel Domburg Bloemenrand

Prachtige bloemen in de akkerranden

 

Er volgen weer een hoop graspaadjes en rustige betonweggetjes naar kasteel Westhoven. Hier rusten we nog heel even, voor we via de bossen weer het strand bereiken.

Op het strand kan Tom het niet laten om toch nog even de zee in te duiken. Na deze verfrissende duik, lopen we weer terug naar de auto.

 

Groene Wissel Domburg Kasteel Westhove

Kasteel Westhoven

 

Groene Wissel Domburg Strandhuisjes

Strandhuisjes op het strand bij Domburg

 

Groene Wissel Domburg Zee

Een frisse duik na afloop in de zee

 

Het was een prachtige wandeling, met erg veel afwisseling. Ik begrijp heel goed dat dit 1 van de favoriete wandelingen in Zeeland is van Bart. Het is wel verstandig om een lange broek aan te doen, tegen het hoge gras, het riet en de distels langs de graspaden.

Wil jij deze route ook lopen? Download hem dan op Wandelzoekpagina.

 

Lees ook: Wandelen in Zeeland voor meer wandelinspiratie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste reacties
  • leuk verslagje, wacht in spanning op de rest. Vooral Gelderland lijkt me een “spannende” 🙂

  • Inspirerend verslag; ga ik zeker ook eens doen.

  • Ik ken Zeeland met name als plek om te duiken, maar dit is een heel mooi alternatief. Zeker de brekers in het water vind ik prachtig.

  • Je had helemaal gelijk! Dit is inderdaad een prachtige wandeling en weer eens wat anders dan over het strand en door de duinen in Domburg. Groetjes, Colin