Nieuwe wandelgids: Lopen langs linies verschijnt 12 januari

Op vrijdag 12 januari verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de wandelgids ‘Lopen langs linies’. Deze gids voert de cultuurhistorisch geïnteresseerde wandelaar langs de vele waterlinies van Nederland.

Lopen langs liniesNederland waterland: in onze hele geschiedenis is water altijd en overal een bedreiging geweest. Maar het feit dat grote delen van ons land onder de waterspiegel liggen heeft ook zijn voordelen.  m ons vaderland te beschermen tegen vijanden hebben wij door de eeuwen heen gebruik gemaakt van datzelfde water. We konden grote stukken land onder water zetten om zo een vijandige opmars te vertragen. De vele ‘waterlinies’ hebben inmiddels hun nut verloren. Toch zijn de restanten of vakkundig gerestaureerde linies tegenwoordig op veel plekken goed te zien. Bovendien is het er mooi wandelen. Vanaf de dijkjes heeft de wandelaar prachtig uitzicht over het omringende land. In deze wandelgids hebben we gewandeld rondom negen uiteenlopende waterlinies die samen een goed beeld geven van de verdediging van ons vaderland.

De wandelgids is tot en met 14 januari te reserveren voor slechts € 10,- op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl. Vanaf 15 januari 2018 kost de gids € 14,95 en is hij ook te koop bij de betere boekhandel in Nederland en België.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments