#ThrowbackThursday: De eerste stappen op het Pieterpad, 20 jaar geleden

Afgelopen week wandelde ik met mijn zoon 2 etappes van het Pieterpad. 3 jaar geleden wandelde we al eens een etappe, maar door het slechte weer zijn we toen niet doorgegaan. Deze voorjaarsvakantie moest het er maar weer van komen en wandelde we van Valkenburg tot Montfort. Tijdens het wandelen wil Tom graag verhalen horen en zo kwam het dat ik herinneringen op ben gaan halen over mijn vakanties over het Pieterpad als tiener.

Eenmaal thuis haal ik de oude boekjes uit de kast, zouden ze de route erg hebben aangepast in de 20 jaar? En ja, de route wijkt op bepaalde punten stevig af. Niet vreemd dat ik niet veel herkende. Benieuwd naar de foto’s en de verhalen duik ik de berging in op zoek naar de doos met vakantieboeken. En ja hoor, er komen 4 fotoboeken en een dagboek tevoorschijn. Er moeten meer dagboeken zijn, maar die zijn vrees ik in een verhuizing gesneuveld.

Ik neem jullie mee naar mijn eerste stappen op het Pieterpad

Het Pieterpad door de ogen van een 15 jarige

 

Zaterdag 1 juli 1995

Om 6:30 uur werd ik wakker gemaakt door mijn lieftallige broertje. Ik ging mezelf snel wassen en aankleden. Toen ik beneden was ging ik snel eten. Om 8 uur vertrokken we met de auto naar het station in Goes. We konden een trein vroeger nemen. Die trein vertrok om 8:17 uur.

In Rotterdam en Groningen moesten we overstappen. In Groningen moesten we 30 minuten wachten op de trein naar Baflo. Toen we in Baflo aankwamen stond de belbus al klaar. In Pieterburen aangekomen begonnen we meteen te lopen. Na 5 km kwamen we in Eenrum. In Eenrum gingen mijn broertje en ik een paar boodschapjes doen. Al snel liepen we door naar Mensingeweer. Daar hielden we weer even een rust. Nu moesten we een kanaal volgen tot aan de camping.

Toen we op de camping kwamen hebben we de tentjes opgezet. Terwijl mijn vader ging koken gingen mijn broertjes en ik kanoën. We hadden namelijk daar een kano gehuurd.

We aten macaroni. Nadat we gegeten hadden gingen we een rondje rond het dorp kanoen, dat was heel gezellig. Nadat we nog even voor ons tentje hadden gezeten gingen we slapen.

Pieterpad 20 jaar geleden #TBT

Vanaf nu deel ik iedere donderdag een andere wandelherinnering uit mijn jeugd. Wil je meer lezen over de wandelingen die ik nu loop? Klik dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments