#ThrowbackThursday: Na een rustdag lopen we verder over het Pieterpad

Iedere donderdag geef ik jullie een kijkje in het verleden. Als tiener liep ik samen met mijn vader en broertjes het Pieterpad. We wandelde 2 dagen en namen dan een dag rust. Zo bleven we het leuk vinden en was het vol te houden. Na een rustdag in Groningen, wandelen we verder.

Dinsdag 4 juli

Om 8 uur werd ik wakker. Nadat het hele ochtend gebeuren achter de rug was, gingen we afrekenen. Om half 10 vertrokken we.

Toen we net uit Groningen waren, kwamen we bij een scheepswerf. Aan de ene kant van de oprit stond de achterkant van een boot met een bordje met pijl “Maastricht (Rome)”. Aan de andere kant stond de voorkant van een boot met een bordje met pijl “Terug”.

Nadat we verder waren gelopen kwamen we bij een sluisje die met de hand bediend moest worden. Daar hebben we even gekeken. In een dorpje gingen we een gebakje eten omdat we dachten dat onze oudste broer (die niet mee is) jarig was. Toen we hem later belde, bleken we een dag te vroeg te zijn.

Toen we op de natuurcamping van het Nivon kwamen verzwikte ik mijn enkel. We hebben snel de tenten opgezet. Even later gingen we koken, nasi! Dat was heel lekker. Na het eten hebben we nog even gekaart en zijn toen gaan slapen.

Pieterpad

Zouden die halve boten er nog staan bij de scheepswerf onder Groningen?

Mocht je meer willen lezen over onze wandelavonturen over het Pieterpad, kijk dan hier.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments