#ThrowbackThursday: Wandelen over het Pieterpad in de warme zomerzon

Op donderdag blik ik iedere week terug op mijn wandelavonturen in het verleden. Als 15 jarig meisje begon ik samen met mijn vader en broertjes aan het Pieterpad. Ik hield een dagboek bij, wat ik later verwerkte in een plakboek, samen met de foto’s. Vandaag deel ik twee een passages uit mijn dagboek:

Rusten tijdens het Pieterpad bij een hunnebed

Woensdag 5 juli 1995

Vandaag liepen we eerst naar Midlaren waar we de grens van Drenthe passeerde. In Midlaren hebben we gerust bij het hunnebed wat we op onze tocht tegenkwamen. Na de rust zijn we doorgelopen naar Zuidlaren waar we boodschappen hebben gedaan en de buikjes hebben gevuld.

Toen we op de camping aankwamen hebben we de tenten opgezet en zijn we gaan zwemmen.

Pieterpad Zuidlaren

 

Een korten en weinig zeggende tekst, ik denk dat ik moe was. Dat terwijl we deze dag maar 10 kilometer gelopen hebben. De warmte vergt veel energie en de volgende camping is zeker 10 kilometer verder. Ik denk dat mijn vader het wijze besluit heeft genomen om hier te stoppen en morgen verder te gaan.

Donderdag 6 juli 1995

Snel paktten we onze spullen in en vertrokken we langs het meer. We zijn heel erg verkeerd gelopen, ongeveer 5 kilometer. Een stuk hebben we vier keer gelopen. Nadat we toch nog de goede weg hadden gevonden, kwamen we doodmoe in Gasteren aan waar we op een terrasje wat hebben gedronken.

Toen we weer uitgerust waren gingen we vrolijk verder. We moesten een stuk over het Balloërveld. We liepen over een slingerend paadje over de heide dat later uitkwam op een brede zandweg. Het was heel erg warm en we hadden bijna geen drinkwater meer.

Toen we uiteindelijk in Rolde aankwamen gingen we boodschappen doen en naar de camping.

Pieterpad over het Balloërveld

Het stuk van het Pieterpad over het Balloërveld kan ik me nog goed herinneren. Met de brandende zon, geen schaduw en bijna geen water meer bij ons. Wat waren we blij dat we op de camping waren. Daar hadden we al snel aanspraak van een stel dat ook het Pieterpad wandelde. Het is bijzonder hoe snel je aanspraak hebt van andere wandelaars. Ervaringen en tips worden uitgewisseld en materieel wordt vergeleken. Op andere wandelpaden heb ik dit nooit zo ervaren.

Heb jij veel contacten als je aan het wandelen bent?

Bedankt voor het delen!

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Het is bijzonder hoe snel je in contact komt met mensen, die je onderweg tegenkomt en als die dan zien dat je aan de wandel bent.
    Maar het is ook fijn wanneer je alleen aan de wandel bent zonder een mens te spreken. Heerlijk met je eigen gedachten aan het wandelen…