Wandel Kustmarathon Zeeland 2015

Wandeling Wandel Kustmarathon Zeeland
Afstand 42 km
Startpunt Burgh Haamstede
Eindpunt Zoutelande

Verder dan ver… Zo staat de Kustmarathon Zeeland aangeschreven. Vorig jaar was ik goed getraind en wandelde ik deze marathon bijna fluitend uit. Wat was het genieten van de route, de organisatie en de vele enthousiaste toeschouwers. Dit jaar heb ik veel minder lange afstanden gelopen en ook nog eens regelmatig last van mijn knie. De vraag of ik wel van start moet gaan, ging de hele week door mijn hoofd.

Wandel Kustmarathon Zeeland Wanda

Wanda in actie

Zo’n mooi evenement wil ik toch niet missen? Dus besloot ik zaterdagmiddag toch af te reizen naar Zeeland. Die avond sliep ik bij Marco en bereidde we ons met een wijntje voor op de tocht die ging komen.

Zondagochtend ging al om 4:45 uur de wekker, om rustig op te kunnen staan en op tijd bij de startlocatie in Burgh Haamstede te zijn. We starten met een groepje van 6: Marco, Kristijan, Esther, Jacqueline, Sjaak en ik. Iets over acht wordt het startsein gegeven en wandelen er zo’n 5000 deelnemers over de start. In het begin is het altijd druk en moet je uitkijken dat je niet op de hielen van je voorganger trapt.

Wandel Kustmarathon Zeeland Strand

Het strand op bij Westenschouwen

 

Wandel Kustmarathon Zeeland Stormvloedkering

Over de stormvloedkering

 

De route duikt vrij snel het duingebied, waarna je uitkomt op het strand. Een lang lint van wandelaars langs de Zeeuwse kust, het is zo’n mooi zicht! Het strand loopt zwaar, het water staat hoog, waardoor er weinig hard zand is. Gelukkig is het maar een stukje en wandelen we vrij snel de Stormvloedkering op.

Het zand zorgt voor wat problemen bij Kristijan, het is in zijn sokken gekomen en hij heeft last van een blaar op zijn hiel. Zo zitten we na 9 km al bij de EHBO post. Een beetje tape doet wonderen en hij stapt weer vrolijk verder. Aan het eind van de Stormvloedkering is zijn andere hiel ook aan de beurt.

We wandelen verder richting Vrouwenpolder. De eerste rustpost is erg druk, gelukkig weten we een broodje worst of soepje te bemachtigen voor wat extra energie. Net voor de 20 kilometer gaan we weer het strand op, maar niet voordat Daniëlle en Julian ons hebben voorzien van een nieuwe watervoorraad. Jacqueline moet helaas afhaken, een pijnlijke rib gooit roet in het eten.

We ploeteren verder door het mulle zand naar de waterkant. Hoera! Het is laag water en we wandelen over hard zand. Zo is 7 kilometer strand wel te doen. Het weer doet ook goed zijn best en het is heerlijk wandelen met het zonnetje.

Bij het bord van de halve marathon juich ik even, ik heb nog steeds geen last van mijn knie!

We worden de duinen op geholpen door een aantal fanatieke blazers die de boel opvrolijken. Aan de andere kant van de duinen krijgen we een bouillon en besluiten we even een plek te zoeken om een boterhammetje te eten en sokken te wisselen. Inmiddels hebben we er inmiddels zo’n 26,5 kilometer opzitten.

Wandel Kustmarathon Zeeland Duinen Domburg

Duingebied bij Domburg

 

Wandel Kustmarathon Zeeland blazers

Muziek!

 

Er volgt een prachtig stuk door het duingebied bij Domburg. Het klimmen en dalen valt Sjaak zwaar, zijn linkerbeen wil niet meer helemaal meewerken. We zakken wat af in tempo en wandelen langs Domburg over de dijk naar Westkapelle. Onderweg aangemoedigd door muziek en de vele toeschouwers. De grote vlag bij Westkapelle komt steeds dichterbij, maar dan zijn we er nog niet, nog 7 kilometer te gaan.

Op de dijk bij Westkapelle is het een waar feest. Je zou er bijna van gaan dansen, maar die voeten… We gaan weer de duinen in, dit keer met een aantal pittige trappen. We raken vermoeid en er wordt steeds minder gezegd en gegrapt. Het lijkt een eeuwigheid te duren voor we voor de laatste keer het strand op gaan. Maar als we daar eenmaal zijn, is de finish in zicht en verschijnen er weer glimlachen op de gezichten.

Wandel Kustmarathon Zeeland Laatste stuk

Laatste kilometers

 

Wandel Kustmarathon Zeeland Hart

Ik hou van de Wandel Kustmarathon Zeeland

 

Wandel Kustmarathon Zeeland Medaille

Een welverdiende medaille

Met een t-shirt als aandenken en een prachtig medaille lopen we over de finish. We hebben het gehaald! En dat zonder enige pijn aan mijn knie!

Wat was het weer een top evenement met een super goede organisatie en een top sfeertje. Alle vrijwilligers enorm bedankt! En natuurlijk ook dank aan mijn mede wandelaars die er weer zo’n feestje van gemaakt hebben!

 

Lees ook: Wandelen in Zeeland voor meer wandelinspiratie

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Proficiat
    Leuk verhaaltje en…..wie weet
    na een week nog geen last van de knie ?

  • chapeau!! onwijs goed gedaan

  • Gaaf zeg! Als ik in Nederland ben, loop ik graag mee volgend jaar 🙂 en wat een gave foto, die van het hart met al die gekleurde schoenen!

  • Goed gedaan zeg! Ik ga zelf ook een keer wandelen in Zeeland morgen, ik kom er nauwelijks dus ben benieuwd! De foto van het hart met alle gekleurde schoenen is inderdaad erg gaaf!

  • Dat is een mooie zeg, doet me denken aan de strand zesdaagse. Lijkt mij ook leuk om te doen, dus als ik er ben houd ik me aanbevolen!