Wandelen langs de Oostvaardersplassen

Exact een half jaar geleden gingen een vriendin en ik samen genieten van een weekendje Lelystad. Ik hoor je denken… Lelystad??? Het zat zo. Als één van de Avonturiers van Flevoland werd ik er samen met een vriendin op uit gestuurd om te gaan genieten van een shop-till-you-drop weekend in Lelystad. We overnachtte in Hotel De Lange Jammer in de jachthaven van Flevoland en gingen een dagje shoppen in Bataviastad.

wandelen met aukjaDat weekend was zo leuk en gezellig dat we een half jaar later besloten nog een keer naar Lelystad af te reizen. Nu niet om te shoppen, maar om te gaan wandelen. Bepakt en bezakt reden we weer naar de jachthaven van Lelystad. Snel inchecken, wandelschoenen aan en gaan! Vanuit de jachthaven zijn we richting de Oostvaardersplassen gelopen. Ergens dacht ik dat je vanaf de dijk ook een pad had lopen naar het bezoekerscentrum, maar het pas dat we vonden liep alleen maar rond, langs een vogeluitkijkpunt. Het vogeluitkijkpunt is een prachtige plek om even te genieten van de rust en een mooi uitzicht te hebben over de Oostvaardersplassen.

2014-03-29 14.16.13Boven op de dijk stond een klein ijscowagentje. Het is heerlijk weer en we hebben nog wat kilometers te gaan, een ijsje gaat er dus wel in. Eenmaal bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer trakteren we onszelf op een heerlijk bakje koffie. Het is druk vandaag, de Oostvaardersplassen zijn duidelijk populairder geworden na het verschijnen van de film “De nieuwe wildernis”. Buiten aan een picknicktafel eten we snel nog even een broodje om vervolgens buitenom de Oostvaardersplassen af te dalen naar Almere.

Eerst door bos en later langs het water wandelen we naar Almere. We worden verrast door een kudde paarden die we verwacht hadden te zien in de Oostvaardersplassen, maar die aan de andere kant van de weg in een ander natuurgebied staan. Ze zijn dit natuurgebied aan het herinrichten. De paarden lijken zich hier niet veel van aan te trekken, ook niet van de vele bezoekers die foto’s maken.

10006221_10153941920490277_957376009_nVia het Kotterbos wandelen we na zo’n 20 kilometer Almere binnen. Op station Almere Oostvaarders pakken we de trein terug naar Lelystad. Vanuit de trein hebben we werkelijk een spectaculair uitzicht over de Oostvaardersplassen. We zien paarden, herten en runderen. Het is jammer dat de trein er zo snel voorbij rijdt. Terug in de jachthaven genieten we na bij een heerlijk koel drankje en een lekkere maaltijd bij de altijd gezellige Yachtclub.

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments