Inspiratie opdoen op de Fiets- en Wandelbeurs

Komend weekend is de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Als actieve wandelaar ben ik daar natuurlijk het hele weekend te vinden. Ieder jaar bereid ik me goed voor op de beurs door een lijst te maken met stands die ik wil bezoeken en lezingen die ik wil bijwonen. Hier mijn plan voor komend weekend:

Exposanten op de Fiets- en Wandelbeurs

Zodra ik de beursvloer op loop, wandel ik eerst even langs het Pelgrimspaviljoen en de informatiemarkt “Wandelaars informeren Wandelaars”. Dit is dé plek om van ervaringsdeskundigen te horen waar je het beste kunt gaan wandelen of hoe je een pelgrimstocht aan moet pakken. Altijd leuk om ervaringsdeskundigen te spreken en het hemd van het lijf te vragen.

Daarna is het tijd om een aantal bestemmingen te bezoeken waar ik komend jaar heen wil. Ik ga langs het Grieks Verkeersbureau omdat we daar komende zomer heen gaan. Bij Top Trails of Germany wil ik kijken welke mooie route net over de grens interessant is om te wandelen. In maart ga ik naar Engeland om een stuk van het South West Coast Path te lopen en wil nog even informeren wat ik absoluut niet mag missen. Uiteraard loop ik ook even langs Wandelnet en Wandel.nl. Tussendoor probeer ik zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de mooiste wandelingen in Nederland en België. Ik denk dat ik hier wel een dagje druk mee ben ;-).

Lezingen op de Fiets- en Wandelbeurs

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht worden er maar liefst 114 lezingen en workshops gegeven! Het is onmogelijk om alle lezingen bij te wonen en daarom maak ik ook dit jaar weer een selectie uit het aanbod.

Voorgaande jaren woonde ik de lezingen bij van Ria Warmerdam over het Olavspad in Noorwegen (deze lezing is een aanrader!), Schrijven over reizen door Monique van Klaveren en een fotografie workshop. Dit jaar heb ik de volgende lezingen en workshops op mijn lijst gezet:

Kustwandelingen in Portugal en Spaans Galicië door Bert Stok

Vorig jaar was ik een week in Noord-Portugal, waar ik prachtige wandelingen maakte door een landschap waar de tijd lijkt stil te staan.. Waar rivieren wild stromen en zich honderden meters naar beneden storten. Maar Portugal heeft nog een hele andere kant. De kuststrook met hoge kliffen, plekjes ver weg van de toeristen, waar je kunt genieten van het authentieke Portugal. Tijdens deze lezing hoop ik daar meer over te weten te komen.

Wanneer: zaterdag & zondag 11:00 uur

Via Dinarica, te voet door de ongerepte wildernis van de Balkan door Eva Smeele

Eva, een stoere dertiger uit Amsterdam, besloot in de zomer van 2016 de nieuwe lange- afstandsroute door de Balkan te gaan wandelen op Five Finger schoenen. Ze trok 1500 kilometer dwars door de bergen van Albanië door Montenegro, Bosnië-Herzegovina en Kroatië naar Slovenië. Tijdens deze wandeltocht tuimelde ze van de ene bizarre situatie in de andere. En er leek er geen einde te komen aan de reeks bijzondere ontmoetingen. Ik ben erg benieuwd naar haar avonturen en de details van deze wandeltocht.

Wanneer: zaterdag & zondag 13:00 uur

Wandelen in de Vogezen door Marco Barten en Paul van Bodengraven

Ooit strandde mijn avontuur op de GR5 in de Vogezen. Dit was de plek waar ik voor het eerst op een top boven de 1.000 meter stond na een zware klim. Nu ruim 10 jaar later wil ik graag weer eens terug naar dit prachtige berggebied in Frankrijk. Marco en Paul zijn enthousiaste wandelaars en uitgever van een aantal mooie wandelgidsen over deze streek. Zij kunnen mij vast voorzien van de juiste informatie om weer eens af te reizen naar deze streek.

Wanneer: zaterdag & zondag 14:00 uur

Masar Ibrahum, het Abrahampad door George Rishmawi

Een Lange Afstandswandeling die de reis volgt die Abraham 4000 jaar geleden maakte. Abraham stond bekend als “De Vriend”. Deze wandelroute neemt je mee in de geschiedenis van de plaatselijke bevolking. Je maakt kennis met de trotse leefwijzen van Bedouinestammen met hun eeuwenoude tradities en de gastvrijheid, die besloten ligt in het Palestijnse leven.

Het pad loopt door Turkije, Jordanië, Palestina en Israël. Niet bepaald bestemmingen die direct bij mij te binnen schieten  wanneer ik aan een wandelvakantie denk. Misschien is het juist daarom dat ik zo geïnteresseerd ben in deze lezing, ik hou er wel van om van de gebaande paden af te wijken, zolang mijn veiligheid wel gegarandeerd is.

Wanneer: Zaterdag & zondag 16:00 uur

Ontdek de natuur in Duitsland door Margo Peters

Afgelopen herfst wandelde ik voor het eerst in Duitsland, in de Eifel om precies te zijn. Ik werd verrast over de prachtige natuur en de veelzijdigheid van het land. Maar liefst 35% van het totale Duitse landoppervlak bestaat uit natuur, verpakt in 16 nationale parken, 103 natuurgebieden en 15 UNESCO-biosfeerreservaten. Dit nodigde uit om meer van Duitsland te gaan ontdekken. Tijdens deze lezing hoop ik inspiratie op te doen voor mooie wandelingen net over de grens.

Wanneer: Zondag 14:00 en 16:00 uur

Naast deze lezingen zijn er nog tal van andere interessante lezingen en workshops te volgen. Hier vind je het volledige programma.

Vol programma

Je ziet het, de Fiets- en Wandelbeurs heeft genoeg te bieden voor de enthousiaste wandelaar. Ik ben er helemaal klaar voor en heb er enorm veel zin in om me een weekend onder te dompelen in een bad vol wandelinspiratie. Ik wens je heel veel plezier op de Fiets- en Wandelbeurs. Wie weet komen we elkaar op één van de twee dagen ergens tegen. Je weet nu waar je me ongeveer kan tegenkomen.

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

 

Foto: Fotoboom

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Mooi lijstje ? Jammer dat ik het dit jaar niet red om te gaan, heel veel plezier. Maar dat gaat wel goed komen!

  • Leuk om te lezen! Veel leuke lezingen inderdaad, lastig kiezen hoor. Ik gooi er iets meer fietsen in, maar bij de Via Dinarica zie je mij ook 🙂

  • Mooi lijstje Wanda! Leuk dat de Vogezen ertussen staan en gaaf dat je al een stuk van de GR5 hebt gelopen. Hopelijk de volgende keer meer geluk. De Via Dinarica lijkt mij ook interessant. Ik moet mij nog verdiepen in alle exposanten en lezingen ed. maar dat komt vast goed.

  • A.s. zondag ben ik erbij! Ik ga in het bijzonder voor: Hunsrück-Touristik en Toptrails of Germany, want ik wil dit jaar de Saar-Hubsrück-Steig gaan doen. Nederlands Genootschap van Sint Jacob en Pelgrimsroutes: in 2018 staat de Camino op de planning. Zwerfkei: altijd leuk om rond te neuzen. Lange-Afstand-Wandelpaden en nog veel meer.

    Lezingen workshops: Ultra Light Backpacking, Wandelen met GPS, Ontdek de Natuur in Duitsland, Maak de mooiste foto’s op reis.

    Wie weet ontmoeten we elkaar 😉