Wandelen is leuk! Ga je mee?
 

MijnWandelgids, het perfecte cadeau voor de wandelaar

Ik heb heel veel wandelgidsen in mijn boekenkast staan, maar nu staat mijn eigen wandelgids er ook tussen! Hoe leuk is dat :-). Nee, ik ben geen routemaker geworden. Ik heb een eigen wandelgids gemaakt op MijnWandelgids.nl.

Op de Fiets- en Wandelbeurs werd dit nieuwe product gelanceerd. Met MijnWandelgids maak je heel eenvoudig een eigen wandelgids. Als fanatiek wandelaar mocht een eigen wandelgids natuurlijk niet ontbreken in mijn boekenkast, dus ging ik aan de slag.

Ontwerp je eigen wandelgids

Op MijnWandelgids.nl ging ik direct naar ‘maak je eigen wandelgids’. Ik koos voor Routegids B met 72 pagina’s. Daarna ben ik routes gaan selecteren. Het eerste idee was om alle stadswandelingen van de hoofdsteden in 1 boekje samen te voegen. Helaas is er niet van iedere hoofdstad een wandelroute beschikbaar.

Daarna bedacht ik dat het leuk zou zijn om wandelingen in de buurt te zoeken. Ik wandel veel, maar vaak ver van mijn woonplaats. Tijd om daar verandering in te brengen!

Je hebt keuze uit ruim 750 wandelingen. Het zoeksysteem naar de wandelingen werkt op verschillende manieren. Ik koos ervoor om op woonplaats te zoeken en de wandelingen automatisch te selecteren.

Bij stap 2 kon ik het boekje doorbladeren en personaliseren. Als je de voorkant van je boekje ziet, heb je de mogelijkheid om foto’s te selecteren voor op de voor- en achterkant. Ik selecteerde 2 foto’s voor op de voorkant en 1 voor op de achterkant. Op de volgende pagina vul je de titel en ondertitel in. Vervolgens klikte ik op ‘naar stap 3: Bestel’. Daarmee sloeg ik een hele leuke stap over, het voorwoord!

Om een eigen voorwoord te kunnen schrijven sla je na het toevoegen van de titel en ondertitel nog een pagina om. Een eigen voorwoord maakt MijnWandelgids nog persoonlijker!

Bij de 3e stap vulde ik netjes al mijn gegevens in en betaalde ik via iDeal. Je kunt er ook voor kiezen om het geld zelf over te maken. Na de bestelling ontving ik netjes een mailtje dat mijn bestelling is ontvangen. Een paar uur later ontvang ik al een mailtje dat mijn bestelling is verstuurd naar de drukker.

MijnWandelgids: Wanda Wandelt in de buurt

2 dagen later hoor ik een doffe klap op de deurmat. MijnWandelgids is binnen! Wat is hij leuk geworden 🙂

Een eigen wandelgids vol met wandelroutes bij mij in de buurt. Helaas is de foto op de voorzijde niet helemaal goed geplaatst, waardoor mijn hoofd er maar half opstaat. Belangrijk dus bij het plaatsen van de foto’s is dat je een ruime marge neemt voor het afsnijden. Verder is het een super leuk boekje geworden.

Win een eigen MijnWandelgids

Een wandelgids voor jezelf maken is leuk, maar het is nog leuker om hem cadeau te geven aan een wandelaar.

Wandel jij graag en wil je een eigen wandelgids ontwerpen? Laat voor 16 maart in een reactie onder deze blogpost weten waarom jij een MijnWandelgids wil ontvangen. De winnaar wordt 16 maart 2015 bekend gemaakt op mijn  Facebook pagina.

Deze winactie is inmiddels afgelopen.

 

Post Tags

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste reacties
 • Waarom ik mijn eigen wandelgids wil winnen? Gisteravond nog een rondje gewandeld voor de deur, maar blijft toch vaak bij hetzelfde rondje, terwijl het zo mooi is. Verder van huis, heb ik genoeg routes. Ik zou dus graag mijn eigen wandelgids maken.

 • Ik zou graag mijn eigen wandelgids maken omdat het in mijn buurt erg mooi is. ik woon in het smalste stukje Limburg en daar is veel natuur en mooie wandelpaden. Ik maak veel foto’s onderweg en zelfs foto reportages van de natuur in de omgeving. Deze reportages worden uitgezonden door de lokale omroep. Door een eigen wandelgids kan ik misschien nog veel mensen een plezier doen met routes uit de eigen omgeving.

 • Graag zou ik een eigen wandelgids willen omdat ik per heden gestart ben met een eigen bedrijf dat wandelreizen organiseert.

  Ik zal dus vanaf april tot eind oktober ontzettend veel wandelingen gaan maken met steeds weer een wisselende groep. Het lijkt mij leuk en geweldig om met mijn eigen wandelgids hier iets van te maken.

 • Oh, wat leuk! Zo heb je altijd wel wat inspiratie, zonder dat je de wandelingen zelf hoeft uit te zoeken.

 • Wandel ook veel hier in de buurt,wandeltochten van de ns ,lijkt me leuk om al die wandelingen in een eigen boek te zien.

 • Ik wandel meestal vanuit mijn woonplaats Bilthoven.Zo’n wandelgids lijkt me een mooie en handige manier om de mooiste tochten te bundelen.

 • Hoi Wanda! Toen Bert mij het concept van het boekje uitlegde was ik direct enthousiast. Niet eens zozeer voor mijzelf, maar juist om een persoonlijk cadeau aan iemand te geven. Niet iedereen houdt van stadswandelingen, of wil meer dan 25 kilometer op de teller lopen. Door het zelf samen te stellen, kun je een boekje geven waar de ontvanger alle bladzijden kan gebruiken! Toffe actie!
  Groeten, Ezra

 • Ik woon in Dordrecht, dus een wandelgids van Zuid Holland Zuid is van harte welkom.

 • Hoi Wanda, Ik heb je blogs gelezen, over je wandelingen met je zoon ….. Echt super !!! Ikzelf heb ook ettapes van het Pieterpad gelopen. Ik woon in Sittard (Limburg) en ben begonnen bij St.Pietersberg (samen met mijn man) op dit moment hebben we even een pauze ingelast. We zitten nu in Millingen, het is steeds een eindje reizen en dan zullen we gebruik gaan maken van een B en B…. Omdat we nog jongere kinderen hebben is dit een moeilijke combinatie. Die wandelgids lijkt me fantastisch. Ik hou van wandelen in natuurgebieden , ik maak ook veel natuurfoto’s en er zijn zeker nog heel veel wandeling in omgeving die ik nog niet gewandeld heb, dat is dan leuk om deze in een persoonlijke wandelgids te hebben. Zelf ben ik nu aan het oefenen voor de Swentiboldmars is 40 km. Mijn voorkeur is toch liever om rond de 20-25 te wandelen, in de natuur. Afstandswandeling is niet zo mijn ding. Maar ik ga het toch proberen. Knap van jou dat je de wandelvierdaagse hebt uitgelopen !!! Echt een top prestatie om elke dag 40 km te wandelen dit vier dagen lang. Tot slot heb ik een zoon van 10 die vorig jaar de 40 km heeft gewandeld.. Ook iets om trots op te zijn. Mijn zoon en ik wandelen veel samen, een persoonlijke wandelgids zou een leuke herinnering zijn voor ons tweetjes. Veel wandelplezier en groetjes Natascha