S:t Olavsleden dag 5: Ljungaverk – Erikslund (Börgsjo)

Vandaag hebben we een soort van rustdag. Er staat maar 10 kilometer op de planning omdat dat qua etappes beter uitkomt. We starten dus rustig op deze morgen.

Wanneer we eenmaal op pad gaan, gaat het direct mis. Na zo’n 10 minuten vertrouw ik het niet, er had vrij snel een weg naar rechts moeten komen die ons terug naar de route zou brengen, maar die weg hebben we nog niet gezien. Ik besluit de kaart erbij te pakken en zie dat we de verkeerde kant op vertrokken zijn, hoe dom!

We wandelen weer terug en zien dan dat die weg een klein stukje de andere kant op lag… Gelukkig liepen we niet enorm verkeerd en vol goede moed pikken we de route weer op

Vandaag lopen we de hele etappe over asfalt. Dat klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar op deze weg komen bijna geen auto’s en links en rechts van de weg met bloeiende bermen, staan prachtige huizen en oude boerderijen.

In het dorpje met de kortste plaatsnaam van Zweden, Ö, ontmoeten we de eerste andere Pelgrim op deze tocht. Het is Balasz een jongeman uit uit Hongarije. Hij werkt in de VS en moet nu op zijn Greencard wachten, in de tussentijd loopt hij de Olavsleden. We maken en kort praatje en vervolgen dan onze weg.

Bij en oude witte kapel, met een stempelkastje en een picknickbank is het tijd voor een pauze. Niet veel later komt Balasz aanlopen en we besluiten samen verder te wandelen tot camping Träporten bij Börgsjo. Al kletsend gaan de laatste kilometers heel snel.

Aangekomen op de camping genieten we eerst van een lekkere lunch voordat Balasz verder wandelt. Hij loopt nog 17 kilometer door tot de volgende accommodatie. Wij checken in in wederom een mooie cabin, dit keer met eigen badkamer, wat een luxe. Niet veel later ontmoeten we nog een andere Pelgrim uit Duitsland, zo kom je dagen niemand tegen en nu ineens 2 andere wandelaars, echt leuk.

De rest van de middag brengen we door met lezen, een wasje draaien en ontspannen. ‘s Avonds stook ik de houtkachel van de sauna op die aan de rand van de rivier staat. Wat een genot zo’n rustdag!

Morgen gaan we de bossen in, want Träporten betekent ‘poort naar het bos’ volgens de wandelgids. We wandelen dan 17 kilometer naar een onbemande hut zonder elektriciteit en stromend water. Ik ben benieuwd of ik daar bereik heb om morgen mijn dagverslag te kunnen publiceren. En anders volgt die zaterdag.

Lees hier het verslag van dag 6 op de S:t Olavsleden.

Bewaar deze wandeling op Pinterest:

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Wat een mooi verslag weer, echt genieten hoor het is net of ik een beetje mee loop.

  • Wat een avontuur! Zo leuk om te lezen en de foto’s te bekijken!
    Echt volop genieten volgens mij! Heerlijk! Kijk nu alweer uit naar het volgende verslag!
    Veel plezier nog dames!

  • Leuk verslag weer, Wanda! Geniet van deze pelgrimage!