S:t Olavsleden dag 8: Bräcke – Gällö

Stipt 8 uur wandelen we het hotel uit, om via een troosteloos industrieterrein het dorpje Bräcke achter ons te laten. Al snel lopen we door de bossen over een fijn smal pad.

Het is een bewolkte dag en redelijk fris. Stevig doorstappen dus. Op deze manier houden we de vele muggen ook een beetje bij ons vandaan.

Dan ineens hebben we een prachtig zicht over het Revsundsjön, een groot meer waar we de hele dag bij in de buurt lopen.

De route is een beetje veel van hetzelfde, brede gravelweg en af en toe een stuk asfalt. Ik ben dan ook blij wanneer we weer even kunnen uitkijken over het meer.

Bij de rivier Gimån ligt een prachtige houten voetgangersbrug van 100 meter, helaas is deze verzakt en kunnen wij er niet over lopen. Gelukkig staat er een omleidingsroute aangegeven.

Wanneer we een mooi bankje zien aan het meer besluiten we even te gaan zitten. Het water is super kalm en we genieten van de stilte.

Daarna vervolgen we onze weg weer over de brede gravelweg door de bossen en weilanden naar Grimnås. Vandaag komen we regelmatig langs een Loppis, dit is het Zweedse woord voor vlooienmarkt en veel Zweden hebben hun spulletjes uitgestald in de tuin of schuur.

Voorbij Grimnås is de route aangepast. Het blijkt een mooie route door het bos te zijn, maar de paden zijn moeilijk begaanbaar door het hoge gras en de ongelijke ondergrond. We hebben er al 20 kilometer opzitten en dachten er met een kilometer of 3 wel te zijn. Deze nieuwe route is echter een stuk langer. De zware ondergrond zorgt ervoor dat ik wat last krijg van mijn heup waardoor ik nog moeilijker loop. Hopelijk herstelt dat vannacht goed, zodat ik morgen geen pijn meer heb.

Na 26 kilometer komen we moe aan op Camp Viking. Hier worden we super gastvrij ontvangen door de Belgische eigenaresse. We krijgen een fraaie cabin aan het meer toegewezen en ze belt vast voor ons naar de volgende accommodatie om een plekje voor morgen te reserveren.

We krijgen ook direct een kopje koffie aangeboden en terwijl we even bij zitten te komen, wandelt er een Italiaanse pelgrim binnen. Hij schuift gezellig aan en vertelt over zijn pelgrimstochten door Spanje, Italië, Japan en Nepal. Wat heeft deze man al veel mooie tochten gemaakt.

En zo sluiten we deze dag weer af met mooie ontmoetingen. Morgen staat er 20 kilometer op de planning.

Lees hier het verslag van dag 9

Bewaar deze wandeling op Pinterest:

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Elke dag als ik je verhaal weer lees, komt bij mij het gevoel van mijn tocht van afgelopen jaar weer terug. Een totaal andere omgeving maar wel hetzelfde gevoel, vrijheid, weidsheid en onafhankelijkheid!!! Als je deze tocht gaat organiseren voor een kleine groep ga ik zeker mee!!! Prachtig.

  • Weer geweldig verslag.

  • Hallo Wanda, echt prachtig joh. De laatste dagen heb ik even niet meegelezen. Lag zelf op de bank. Pijn/ trombose in mijn li lies. De loopwereld stond even letterlijk en figuurlijk stil. Nu traject van steunkousen, anti trombose en vooral pijnstillers. Raar zo loop je een andere wereld even in. Ik heb wel weer wat hoop dus afwachten maar. Maar ik begin weer met je mee te genieten. Prachtig daar.

  • Wat een mooie foto’s. Die houten brug is mooi maar heeft ook wat griezeligs. Hopelijk staat er morgen een kortere etappe op het programma…