Dit zijn de vier nieuwe NS-wandelingen

Het wandelseizoen begint goed met vier nieuwe NS-wandelingen. Al bijna 30 jaar ontwikkelt Wandelnet deze routes in samenwerking met NS. Dit jaar zijn ze uitgezet rondom Den Helder, Rhenen, Weesp en Venlo. Wie in de trein stapt naar een van deze bestemmingen, zal vier parels ontdekken in bekende én onbekende gebieden.
Het aantal keer dat de 48 NS-wandelingen via www.wandelnet.nl en www.ns.nl/dagje-uit/wandelen worden gedownload blijft groeien: in 2018 stond de teller op 700.000 keer.

 

De nieuwe routes van seizoen 2019-2020

 

NS-wandeling Helderse Duinen: Den Helder Zuid – Den Helder, 9.5, 14 of 15,5 km

Wie naar de kop van Noord-Holland reist, wordt beloond met een verrassend veelzijdige route. Van slingerpaadjes door de duinen tot een kaarsrechte dijk langs de Waddenzee. Onderweg kom je langs robuuste forten, een markante vuurtoren en enkele musea. In de fraai gerenoveerde binnenstad van Den Helder wandel je langs havens met moderne jachten, historische schepen en tal van terrassen. Klik hier voor meer informatie over de NS-wandeling Helderse Duinen.

 

NS-wandeling Blauwe Kamer Rhenen: Rondwandeling Rhenen, 10,5 15 of 17,5 km

Deze route is een aaneenschakeling van hoogtepunten: de weidse uiterwaarden van de Nederrijn, het natte natuurgebied de Blauwe Kamer en de hoger gelegen en drogere Grebbeberg. Wie tijd en energie over heeft, knoopt er een extra rondje aan vast door de historische binnenstad van Rhenen. Klik hier voor meer informatie over de NS-wandeling Blauwe Kamer Rhenen.

Ik ging afgelopen week vast op pad over deze pad op deze route. Lees hier over mijn avonturen op de NS-wandeling Blauwe Kamer Rhenen.

 

NS-wandeling Gein en Vecht: Abcoude – Weesp, 6, 12 of 14 km

Twee idyllische rivieren in één route: het Gein en de Vecht. Ze hebben veel gemeen. Beide grenzen aan twee voormalige waterlinies, de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ze slingeren door een oer-Hollands landschap dat bolstaat van cultuur en historie. Langs hun oevers pronken eeuwenoude buitenhuizen. Veel schilders en dichters deden er inspiratie op. Maar ook wandelend is er veel te ontdekken en te genieten. Klik hier voor meer informatie over de NS-Wandeling Gein en Vecht.

 

NS-wandeling Krickenbecker Seen: Kaldenkirchen – Venlo, 14 of 16,5 km

Vanaf station Venlo is het amper 5 minuten treinen naar het Duitse Kaldenkirchen. In ruim 16 km loop je vervolgens terug naar Venlo. Dat is niet de kortste weg, maar wel de mooiste. Je volgt het riviertje de Nette, dwars door natuurgebied Krickenbecker Seen: vier meren in de vorm van een klaverblad. Een paradijs voor waterliefhebbers en wandelaars. Klik hier voor meer informatie over de NS-wandeling Krickenbecker Seen.

 

 

NS-wandelingen

Wandelnet biedt in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen sinds 1990 NS-wandelingen aan.  NS-wandelingen lopen van het ene naar het andere station. Of het is een rondwandeling die begint en eindigt bij hetzelfde station. NS-wandelingen volgen een deel van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW), Streekpad of andere gemarkeerde route.

Verdwalen tijdens een NS-wandeling is vrijwel onmogelijk, want de routes zijn van a tot z gemarkeerd. NS-wandelingen zijn actueel en worden onderhouden door honderden enthousiaste vrijwilligers van Wandelnet en Nivon, overal in het land. Bovendien kun je van elke route gratis een beschrijving, kaartje en gps-track downloaden.

 

Bewaar deze wandeling op Pinterest


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!

Online wandeltraining

 

 

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments