Glamping in Friesland op Camping de Wedze

Twee jaar geleden kampeerde ik bij Camping de Wedze in Friesland. Deze relatief nieuwe camping stal toen al mijn hart door de ruime opzet, de relaxte sfeer en de prachtige omgeving. Toen ik door de eigenaren Gea en Frans werd uitgenodigd om op hun open dag een wandeling te organiseren en dat weekend de nieuwe Bell-tent te testen, was ik direct enthousiast.

Samen met een vriendin vertrek ik het paasweekend naar Friesland om even lekker te ontspannen op camping de Wedze.

In 2015 opende Gea en Frans hun mooie camping op de plek waar ze voorheen een boomkwekerij runde. De vorige keer dat ik hier kampeerde, stond er nog een groot waterbassin achter op het terrein dat vroeger dienst deed als watervoorziening voor de bomen. Nu twee jaar later is het bassin verwijderd en heeft de camping er een enorm stuk oppervlakte bij gekregen.

Met deze extra oppervlakte is nog meer ruimte gekomen voor een mooie plek voor je tent, caravan of camper. Maar er is ook extra ruimte gekomen voor glamping, luxe huurtenten voor iedereen die graag kampeert, maar ook lekker wil slapen. Ze hebben nu twee safaritenten en twee Bell-tenten, die van alle gemakken zijn voorzien. Zoals …

De safaritenten zijn ingericht met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. De Bell-tenten zijn ingericht met een tweepersoonsbed, maar wanneer je zelf matjes en slaapzakken meeneemt, kun je er ook met vier personen in slapen.

Slapen in een luxe ingerichte Bell-tent

Wij mogen dit weekend de nieuwste Bell-tent gaan testen, die net opgezet is. De tent staat op een houten vlonder en is sfeervol ingericht. Naast de tent is een kleine vuurplaats gemaakt met daarboven een driepoot met een pan. Yes! Ik mag buiten koken op houtvuur! Verder staat er een picknickbank en twee campingstoeltjes.

Binnen is de tent volledig ingericht. Het opgemaakte tweepersoonsbed biedt, wanneer je de achteringang van de tent openritst, uitzicht over de schapenwei. Er is een klein houtkacheltje, waar je ook op kunt koken. Verder staat er een kastje met keukengerei en liggen er kleden en kussens op de vloer.

 

Tentkachel belltent  

’s Avonds bouw ik een mooi vuurtje om boven te koken. Een simpele maar smakelijk stoofpotje van kikkererwten en kip staat op het menu. Wat heerlijk om zo je avondeten te bereiden. Na het eten genieten we nog even bij het kampvuur met een glaasje wijn.

De volgende ochtend worden we al vroeg gewekt door de schapen in de wei. We ritsen de tent open en zien de zon opkomen. Snel de kachel aan, want het is nog best koud. Met een vers gezette kop koffie geniet ik van het uitzicht en de natuur die langzaam ontwaakt.

  

Belltent naast vijver  

Vandaag is het open dag op de camping en ik mag een wandeling verzorgen. ’s Ochtends gaan we eerst op pad om de route te verkennen. Het is nog heerlijk stil en we genieten van de omgeving. Zodra we terug zijn lunchen we heerlijk in het zonnetje en is het wachten op de eerste gasten voor de open dag.

Die middag wandel ik met twee gasten, Jetze en Cobi, de rondwandeling nog een keer. Ze komen hier uit de omgeving en kennen de buurt goed. Jetze verteld honderduit over zijn project om een wandel- en fietsroute te ontwikkelen in het noorden van Nederland. We delen wandelverhalen en tips voor mooie wandelroutes. Wanneer we door het veld lopen zien we verderop vier reeën staan. Die komen hier veel voor, maar ik had niet verwacht ze ook overdag te spotten.

Eén van de paden die ik uitgezocht heb, kennen ze nog niet. Toch grappig dat je locals kunt verrassen met onontdekte paden.

De open dag was een groot succes en tevreden stook ik het vuurtje weer op. Dit keer hebben we er een barbecue rooster boven gehangen.

Omdat we de eerste avond de tent niet meer goed warm kregen met de kachel, besluiten we nu eerder naar binnen te gaan en de kachel op te stoken. De tent warmt nu gelukkig snel op en zo slapen we een stuk lekkerder dan de eerste nacht.

Helaas zit ons kampeerweekend er weer op. We pakken de tassen weer in, maken alles aan kant en nemen afscheid van Gea en Frans. Het was een geweldig ontspannen weekend in een heerlijke omgeving.

Wil jij ook een weekend (of langer) genieten van glamping in Friesland. Lees dan hier alles over het huren van de Bell-tent.

Benieuwd welke wandelingen je kan maken in de buurt van de camping? Ik heb de volgende wandelingen gemaakt in Friesland:

Bewaar deze kampeertip op Pinterest:

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Dat ziet er niet verkeerd uit! Zo krijg ik mijn vriend nog wel mee naar een camping. Zeker als het in Friesland is.