Getest: Thule AllTrail 45L Wandelrugzak

Mijn rugzakcollectie is redelijk uitgebreid, maar een goede backpack voor de Camino ontbrak eigenlijk nog. Ik ging op zoek naar een rugzak van 40 liter. Thule vroeg mij een van hun nieuwe rugzakken te testen, dat kwam goed uit! Het Zweedse merk Thule staat vooral bekend om hun fietsendragers en dakkoffers. Sinds een aantal jaren ontwikkelen ze ook rugzakken.

 

Veelzijdige rugzak speciaal ontworpen voor vrouwen

Voordat ik een nieuwe rugzak koop, oriënteer ik mij eerst online. Zo ook nu. Online oriënteer ik mij op het aanbod van Thule rugzakken. Er zijn twee damesmodellen die mij aanspreken: de Capstone van 40 liter en de AllTrail van 45 liter. Op de Fiets- en Wandelbeurs bekijk ik beide modellen grondig en laat ik me goed adviseren. Het zijn beide robuuste rugzakken die prachtig zijn uitgevoerd, met genoeg opbergruimte, stevige ritsen en slimme extra’s. Uiteindelijk kies ik voor de AllTrail 45L, omdat deze ruimte heeft voor een waterzak met doorgang voor de slang.

De Thule AllTrail 45 liter is een veelzijdige rugzak speciaal ontworpen voor het vrouwenlichaam. Het smallere rugpaneel is verstelbaar en zo geschikt voor iedere lengte. Met de verstelbare schouder- en heupriem zit de rugzak als gegoten.

Foto: Miez Peek

 

Veel opbergmogelijkheden

Dat hij ruim genoeg is blijkt wel als ik een weekend met mijn tentje op pad ga. Ik had niet verwacht dat ik in een 45 liter rugzak zoveel kwijt kon! Het ruime hoofdvak is met een slaapzaktussenschot in tweeën te delen. Om eerlijk te zijn heb ik het tussenschot niet gebruikt, omdat het lastig is met een grote slaapzak en het nogal een gepiel is om hem dicht te krijgen.

Uitgang drinksysteem Thule Alltrail

Doorvoer waterdrinksysteem

In het grote hoofdvak zit een apart vak waar je je waterzak in kunt stoppen. Met een klein gespje zet je de waterzak vast, zodat hij goed blijft zitten. Via een kleine doorvoer brneg je de waterslang naar buiten en zet je hem vast op je schouderband.

Naast dat het hoofdvak via de opening aan de bovenkant te bereiken is, zit er ook een lange rits aan de zijkant van de tas. Zo kom je eenvoudig bij spullen die wat dieper in de tas zitten, zonder alles eruit te moeten halen. Aan de binnenkant van de klep zit een gaasvak, met een haakje voor bijvoorbeeld je sleutels. Aan de bovenzijde van de klep zit een nog opbergvak met een rits aan de nekzijde voor kleine spulletjes. Voor op de tas zit nog een ritsvak over de volledige lengte van de tas. Het is van stug materiaal, waardoor je er niet heel veel in kwijt kunt. Ik heb het gebruikt voor mijn kaartmateriaal en het wegstoppen van mijn vest.

Aan de zijkant van de tas zitten twee vakken van rekbare stof, waar je waterflesjes of andere spullen in weg kunt stoppen. Deze vakken zijn voorzien van spanbandjes, zodat je de spullen goed vast kunt zetten. Op de heupriem zit nog een klein opbergvakje waar je bijvoorbeeld wat contant geld in kwijt kunt. Ik gebruik het voor mijn compactcamera, die ik er met wat moeite in en uit kreeg.

Zoals je leest, genoeg opbergruimte in deze tas!

 

 

Thule VersaClick systeem

VersaClick Thule Alltrail rugzak

VersaClick systeem om wandelstokken snel op te bergen

Meer ruimte nodig voor spullen? Maak dan gebruik van het Thule VersaClick systeem. Dit systeem dat aan de heupgordel zit, zorgt ervoor dat jij je tas kunt customizen. Standaard wordt de rugzak geleverd met een handig opbergsysteem voor je wandelstokken. Heb je ze even niet nodig? Dan zet je ze doormiddel van de VersaClick systeem eenvoudig vast aan je heupband.

Wandel je niet met wandelstokken, dan kun je ervoor kiezen een van de andere VersaClick Systeem accessoires aan te schaffen. Je kunt kiezen uit verschillende accessoires zoals een zakje om extra spullen in op te bergen, een sleeve voor je drinkfles of een houder voor een spiegelreflexcamera.

 

Women’s Fit

VersaClick Thule Alltrail rugzak

Verstelbaar rugpaneel

De Thule AllTrail 45 is er in een heren- en damesmodel. Het voordeel van een tas die speciaal ontworpen is voor dames is de pasvorm. Het rugpand is smaller en 10 centimeter in hoogte verstelbaar. Hiermee zorg je er voor dat de heupband precies op de juiste plek zit en het gewicht van de tas goed verdeeld wordt tussen je schouders en je heupen. De schouder- en heupband zijn gemaakt van luchtdoorlatend materiaal en sluiten mooi aan. Het borstriempje is in hoogte verstelbaar. De stabilisatieriempjes aan de bovenkant van de schouderbanden zorgen ervoor dat de rugtas super stabiel op je rug zit.

 

Weer of geen weer…

Even testen of hij echt waterdicht is
Foto: Miez Peek

Of de zon nou schijnt of het regent, de Thule AllTrail is er op voorbereid. De luchtdoorlatende stof van het achterpaneel, de schouder- en heupband zorgen ervoor dat je koel blijft. Hoewel ik met warm weer toch echt gewoon een natte rug kreeg, maar daar doe je niets aan.

Ook op regen is deze rugzak voorbereid. De stof waarvan de rugzak is gemaakt is robuust en de eerste regendruppels houdt hij met gemak tegen. Wanneer het flink doorregent is het raadzaam om de regenhoes te gebruiken. Deze zit netjes opgeborgen in een klein vakje onderin de tas. De regenhoes is opvallend roze/oranje, waardoor je goed zichtbaar bent in slecht weer.

 

Conclusie Thule AllTrail 45 liter

Na meerdere weekendtochten en een fantastische wandelreis over de Camino kan ik de Thule AllTrail 45 liter tas niet meer wegdenken uit mijn rugzakkencollectie. Naast dat de tas super robuust is, is hij met nog geen 1,5 kg ook nog eens redelijk licht. Hij sluit perfect aan op mijn rug en heupen, waardoor het gewicht mooi verdeeld wordt en ik met gemak 13 kg meesjouw. Er is voldoende ruimte in de tas aanwezig om zelfs mijn tent en slaapspullen op te bergen voor een meerdaagse tocht met een tent.

 

Thule op de Camino Frances

Foto: Ronald Hoogendoorn

 

Alleen het verdeelschot voor de slaapzak gebruik ik niet, omdat dit echt te klein is en het lastig is om het vast te zetten. Maar om heel eerlijk te zijn mis ik het ook niet.

Super handig vind ik de rits aan de zijkant, waardoor ik makkelijk bij spullen kan komen die dieper in de tas zitten.

Al met al een geweldige metgezel op mijn wandelreizen. De Thule AllTrail 45 liter rugzak is verkrijgbaar voor € 159,95.

Bekijk hier de video van de Outdoorbloggers review van Ecktiv die ik samen met Bregje van Wandelvrouw.nl en Aniek van Travelwriter.nl maakten.

 

 

Benieuwd naar de andere rugzakken in mijn collectie?

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No comments