Getest: Wollen sokken van Donegal

Wandelsokken, je hebt ze in alle soorten en maten. Omdat ik veel goede verhalen hoorde over wollen sokken, werd het eens tijd om me hier verder in te verdiepen. Wol is een natuurlijk product en geeft een goede bescherming van de voet. Daarnaast  is wol ook nog eens lekker warm en vochtregulerend.

In mijn zoektocht kwam ik Donegal Socks tegen. Dit familiebedrijf aan de noordwestkust van Ierland produceert sokken van pure en natuurlijke wol. Niks geen saaie grijze geitenwollensokken, maar een brede keuze uit 14 mooie kleuren. Voor de herfst hebben ze zelfs een speciale herfstkleuren collectie uitgebracht, hoe leuk is dat! Eindelijk een wandelproduct waar ik mee gezien durf te worden. Onder mijn korte broek of wandeljurkje misstaan deze wandelsokken niet, ze maken mijn wandeloutfit compleet ?

 

donegal sokken drogen

 

Donegal Socks zijn te verkrijgen in 2 maten namelijk 37-41 en 41-46 voor een adviesprijs van € 14,90 per paar. Ik neem de proef op de som en ik bestel maat 37-41 en niet veel later wordt het pakketje met mijn sokken afgeleverd.

 

Getest: Wollen sokken van Donegal

De sokken voelen in eerste instantie wat stug aan en ze zijn dik! Als dit maar past in mijn wandelschoenen. Gelukkig blijkt dat geen probleem te zijn, omdat ik mijn wandelschoenen altijd een maat groter koop. Zodra ik de Donegal sokken in mijn schoenen draag, voel ik de structuur van de sok goed. Als dat maar goed komt… Maar zodra ik onderweg ben verdwijnt dat gevoel gelukkig en voel ik de stugheid van de wol en de structuur van de sokken niet meer. Na kilometers wandelplezier ben ik benieuwd naar mijn voeten. Ik voel niets, maar je weet het nooit.

 

Voetjes omhoog

 

Vol spanning trek ik mijn schoenen en sokken uit. Mijn voeten zijn droog en ik heb geen blaren of schuurplekken! Eén wandeling zegt natuurlijk niets. De sokken moeten intensiever getest worden. Tijdens mijn volgende wandelingen trek ik ze ook aan. Keer op keer loop ik blaarloos wandeltochten variërend van 15 tot 20 kilometer.

Ik heb eigenlijk nooit wollen wandelsokken gekocht omdat ik dacht dat wol altijd op de hand gewassen moet worden. Na een lange wandeling is dat het laatste waar ik zin in heb… Maar tot mijn grote verrassing mogen de Donegal sokken gewoon op 40 graden gewassen worden. En na het wassen behouden ze hun vorm en kleur!

 

Donegal socks getest

 

Ik raak overtuigd van het gebruik van wollen sokken. Ze zitten fijn, zijn warm bij koude dagen en Donegal Socks zijn ook nog eens een leuke eyecatcher boven de over het algemeen saaie wandelschoenen.

Productspecificaties

 • materiaal: 80% schapenwol, 20% polyamide
 • verkrijgbaar in 2 maten: 37-41 & 41-46
 • verkrijgbaar in 14 kleuren
 • Wasmachine wasbaar op 40 graden
 • Prijs: € 14,90

 

Winactie **GESLOTEN**

Wil jij ook de Donegal sokken proberen? In samenwerking met Donegal mag ik drie paar wandelsokken verloten! Laat in een reactie onder deze blog weten welke maat en kleur jij zou willen hebben. Op 12 november trek ik drie winnaars. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Meer lezen over de spullen die ik gebruik? Lees dan ook:

Post Tags

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
 • Hoe leuk! Ik heb maat 37, ben wel benieuwd of ze goed aansluiten. De groene zijn leuk!

 • Die wil ik wel proberen, ben al een poosje aan het testen welke sokken mij het beste bevallen. ( tot nu toe de Falke TK4) Maar ben reuze benieuwd naar deze sokken, juist omdat ze net als de TK4 lekker dik zijn. De maat is 41-45 en donkergroen zou heel mooi staan.

 • Stoer! Ik ben een fan van dikke wollen sokken. Koop altijd Merinowollen sokken maar wil deze heel graag uitproberen. Schoenmaat 42 kleur groen!
  Met de wandelgroetjes
  Tiny Dros
  Ommetje Breukelen

 • Hallo, Met de gebreide sokken van mijn schoonmoeder krijg ik wel problemen zoals schuurplekken en natte voeten , die worden gemaakt van sokkenwol van henk huppeldepup geen idee hoe die man heet maar die heeft dat alleen . Maar goed …Nu wandel ik op Falke sokken en door de week draag ik sokken van schoonmoe ,in allerlei kleuren zelfs let op ….Grijze met zwarte tenen en hakken want de rest is immers nog goed hahahaha .
  Maar ik zou ze graag proberen

 • Zijn ze ook geschikt voor smalle voeten? Ik zou ze graag willen uitproberen om te zien of ze inderdaad niet schuren op mn littekens van enkeloperaties. Ik vind de lichtgroene en de rode wel erg leuk en mooi.
  Groetjes
  Angela

  • Oo hihihi sorry ik heb schoenmaat 39

 • Ow ja sjips de maat ….mijn maat is 48

 • Graag maat39 krijg altijd blaren na 15 km hoop dat het met deze sokken goed komt rood vind ik wel mooi

 • Heel graag de blauwe sokken maat 40 omdat die kleur zo goed bij mijn blauwe ogen past!

 • Zie me al lopen en staan met die groene wandelstokken aan. (Maat 37.)
  Gr Ine.

 • Klinkt goed, die wollen sokken. Loop zelf altijd op Merino-wollen sokken, maar deze lijken mij ook fijn. Mijn maat is 39 en de donkerblauwe zien er mooi uit!

 • Ziet er best uit….wol is heerlijk voor de voetjes.
  Heb al helemaal zin om ze te proberen….poos niet mogen/kunnen wandelen ivm achillespeesblessure.
  Dussssss….en ik vind die groene wel leuk. Maat 40 graag.

 • Nog nooit wollen sokken gedragen dus zo ze best heel graag uitproberen :). Nu heb ik maat 41 dus vraag ik mij af of ik nu 37/41 of 41/46 zou moeten hebben qua pasvorm!? Heel graag zwarte.

 • Wat een mooie sokken! Lavendel paars lijkt me waanzinnig gaaf. Mijn schoenmaat is 41/42 dus ik denk dat ik her beste voor de grote kan gaan 42-46.

 • nieuwe poging hihi…. maat 40 aub in roze

 • Wow, wat een stoere sokken. Deze wil ik wel proberen in de kleur rood en graag in maat 38.
  Ik ben met name benieuwd of je voeten echt droog en blaarvrij blijven. Ze zien er namelijk zo grof en stug uit.

 • Hahaha, superactie! Mosgroen, kleine maat. ? #ftw

 • In januari start ik met het Pieterpad en mijn voorbereiding, inclusief het vinden van eindelijk eens fijne sokken is in volle gang.

  De roze 37-41 zouden mij wellicht op pad kunnen helpen.

 • Maat 41 graag in het groen.

 • Wat een mooie sokken! Ik word helemaal blij van al die kleuren! Ik ga in de winter weer sneeuwschoenwandelen met mijn teckel in Oostenrijk, dus zo’n mooi paar wollen wandelstokken zou een hele fijne aanvulling op mijn outfit zijn! Ik doe heel graag mee voor de lichtroze sokken in maat 37!

  • Uhm…mijn iPad maakte van wandelsokken…wandelstokken ? Ik bedoel dus wandelsokken!

 • Ik ben gek op heel dikke, wollen wandelsokken. Ik draag zomer en winter dikke merino-wollen sokken. Deze wil ik wel proberen. Ik vind de raf-blauwe kleur erg mooi, maat 37-41. Mocht ik ze niet winnen, dan ga ik zeker een paar bestellen! Of vergooi ik met deze opmerking mijn kansen? ?

 • Ik ben nog steeds opzoek naar goede wandel sokken dus ik hou mij aanbevolen maat 37-41

 • Zou ze wel willen proberen. Graag blauw maat 41-46 Gr.

 • 37-41 in vrolijk rood of groen… dat wordt vast lekker warm als ik in december door de Zwitserse bergsneeuw banjer voor een mooie winterwandeling

 • Zou graag de proef op de som willen nemen met deze sokken. Bezig met de voorbereidingen om volgend jaar een begin te maken met het Pieterpad. Draag nu wandelsokken van de anwb nog nooit wollen sokken gedragen. Ik heb schoenmaat 39

 • Wauw wat een mooie kleuren!
  En als ze ook nog lekker lopen…
  Ik zou heel blij zijn met Mosgroen in maat 40.

 • MAAT 39 EN bLAUW

 • Wil ik zeker ook eens uittesten…Wijn Rood, maat 37-41 ?

 • Die zien er fijn uit en met mijn altijd koude voeten zouden deze sokken een uitkomst zijn. Vindt de groene wel erg leuk. Maat 37-41

 • Jaaaa heel graag. Nog nooit met wollen sokken gelopen, maar ben wel heel benieuwd. Groen, maat 37-41

 • Hallo Wanda, wat leuk die sokken en dat ze goed zitten is nog fijner.
  Graag zou ik ze ook willen proberen.
  Ik heb maat 38 en de kleur maakt niet uit, het zijn allemaal mooie kleuren.
  Veel wandelplezier,
  Vriendelijke groet, Henriëtte

 • Lijkt mij heerlijk geen warme “gevoels” voeten meer oftewel polyneuropathie. Dat is wat ik heb. Sokken van natuurlijk materiaal zorgen ervoor dat ik voeten op de juiste temperatuur blijft.

  Oh ja schoenmaat 45. Mooie groene kleur. Past precies bij mijn korte broek

 • Zou ze graag uit proberen, goede sokken zijn onmisbaar bij wandelen. Maat 37-41 kleur licht rood lijkt me wel mooi voor de herfst wandelingen.

 • Wat een leuke aktie. De sokken zien er erg gaaf uit, ben benieuwd!
  Ik doe graag mee en ga voor de licht roze in maat 37-41.

 • Altijd in om iets uit te proberen en wandel graag en veel, heb schoenmaat 42/43 geen voorkeur voor kleur

 • Leuke aktie. Ik heb nog geen wandelsokken dus ik wil het wel eens proberen of dat beter loopt dan gewone sokken. Ik heb maat 40 en blauw is wel mijn kleur.

 • Gezellige kleur! Kleine maat

 • Normaal brei ik ze zelf maar deze zien er super gaaf uit. Ik zou graag de paarse willen proberen. Maat 37-41

 • Wollen sokken? Het proberen waard. Maat 39, groen…..

 • Ik zou ze graag proberen. Ook op advies van Mijn pedicure. Mijn schoenmaat is 39. Ik ben erg van de kleur blauw. ?
  Hartelijke groeten
  Monique

 • Ooo, deze zou ik voor mijn man willen; hij loopt de hele dag en het vinden van de juiste sokken is een ramp!! Altijd te strak boven zijn enkels!
  En omdat we altijd voor wol of katoen gaan is de keuze klein.
  Zou leuk voor voor zijn ze te kunnen proberen, hij heeft maat 43, kleur maakt niet
  zoveel uit alleen roze lijkt me wat minder voor hem ?

 • Ik heb ook het liefst wollen sokken aan, zelfs in de zomer. Ik brei ze meestal zelf maar zou het ook leuk vinden om een paar te winnen. De roze zou ik leuk vinden.

 • Oh gaaf, Donegal is zo mooi om te wandelen dus dat zou een mooie combi zijn. Mosgroen in de maat 37-41 zou echt wel typisch Iers zijn. Nu duimen……

 • Wat leuk! Maat 37-41 in de kleur groen zouden erg leuk aan mijn voetjes passen!

 • Ik draag ook het liefst wollen sokken, zelfs in de zomer. Normaal brei ik ze zelf maar een paar winnen is ook altijd leuk. Roze in maat 38 zou perfect zijn.

 • Hoi Wanda. Wat een leuke actie. Ik zou graag de lavendel paarse wollen sokken uitproberen in de maat 37/41. Lijkt mij heerlijk warm in de komende winter.

 • beste Wanda ook ik wil graag mee doen met deze actie nu vraag je je af He Ries loop jij dan ook veel ja Wanda ik loop twee keer in de week post voor firma Sand ik begin dan tegen half 9 en ben dan klaar tegen 12 uur dus ik maak wel mijn km . misschien maak ik kans? mijn maat is 40 de groeten van Ries.

 • Hoi Wanda, wat een leuke actie. Ik heb nog nooit wollen sokken gedragen tijdens het lopen (alleen als ik ga schaatsen ? ). Ben benieuwd of ik niet heel snel last van zweetvoeten krijg..zou ik graag uitproberen. Vind het oud roze/licht rode kleurtje in maat 37-41 wel wat.

 • Hoi Wande
  Wat een leuke actie! Ik draag sinds kort wollen sokken van Falke en ben enthousiast geworden over het comfort van wol. Ben dus erg benieuwd naar deze wollen sokken van jou♡

 • Ik heb nog nooit veel geïnvesteerd in wandelsokken, loop altijd met sokken van Xenos of HEMA: dat gaat tot nog toe goed. Maar ik merk dat niet meer alles comfortabel is voor mijn voeten. Daarom zou ik wel heel graag uitproberen of wollen sokken echt meer comfort bieden tijdens, met name lange, wandelingen.
  Lichtgroene zijn superleuk, maat 38

 • Mijn mt = 39 en de kleur maakt me niet uit
  Mijn man en ik wandelen al 3 jaar Het Pieterpad en zijn nu ruim over de helft. Wij gaan dan met de trein (kaartjes in aanbieding zijn) naar een provincie en van daaruit lopen we tussen de 12 en 21 km over de gehele middag en lunchen tussendoor, lezen van alles onderweg en maken foto’s. Daarnaast wandelen we de groene wissels van wandelbart , van centraal naar centraal en willen de elfstedentocht wandelroute nog doen, ook in ettapes. Daarbuiten wandel ik alleen iedere avond zeker een uur en 2 uur op de avond 1 x per week met vriendin.
  Wil niet hebberig overkomen, maar de sokken komen zeker van pas.

 • Nu pas blijkt hoeveel mensen je blog echt lezen, want het is leuk om te zien dat er zoveel reacties zijn! Nu is er natuurlijk ook wel iets heel moois te winnen. Ik ben al even op zoek naar wat dikkere sokken, i.v.m. mijn gevoelige achillespees. Deze lijken me ideaal. Ik zou zo graag die 1000km nog volmaken dit jaar, ondanks tegenslagen. Dus wie weet helpt het.
  Mocht ik een van de gelukkigen zijn, dan graag maat 37-41 in wijnrood.

 • Wat een leuke weggeefactie. Net je blog ontdekt en mede door je interessante verhalen, heb ik besloten dat ik het Pelgrimspad ga lopen, lichtblauwe sokken (de kleur van Maria!) maat 37-41 passen daar wel bij.

 • Kan niet wachten tot ik deze heerlijke sokken kan dragen. Graag maat 39 donker blauw graag.

 • Paar mooie blauwe in maat 41 wil ik graag uitproberen.

 • Lichtblauw maat 37-41 zou superfijn zijn

 • Wat een leuke winactie! Ik zou graag de lichtblauwe of turquoise Donegalsokken willen winnen in maat 37-41. Die passen mooi bij mijn nieuwe wandelschoenen.!

 • Mooi! Ik ben nog zoekende naar de ideale sok. Deze zien er erg comfortabel uit en de wijnrode vind ik het mooist, in maat 37-41.

 • Wil ze graag proberen
  Maat 39, roze

 • Ik heb nog nooit op wollen sokken gewandeld maar omdat ik deze groene wel heel erg mooi vind, wil ik ze graag uitproberen als ik in december weer een dagje aan de Zeeuwse kust ga wandelen. Ik heb schoenmaat 38.

 • Leuke actie! Ik draag altijd Falke sokken, maar zou deze sokken graag proberen. Wellicht bevallen ze veel beter dan de Falke. Mijn schoenmaat is maat 38 en ik vind de paarse erg mooi. Ben benieuwd. Mijn bericht wordt niet geaccepteerd. Krijg de melding dat het op “spam” lijkt. Jammer

 • Toen ik mijn eigen website verwijderde, kreeg ik de spam melding niet meer

 • Ook ik kom graag in aanmerking voor de Donegal sokken, grote maat en lichtblauw of blauw. Zelf heb ik er last van dat de boord te strak zit bij de meeste wandel sokken.

 • Wat een leuke sokken! Ik zou graag de groene willen.

 • Ben benieuwd of wollen sokken voor mij wat zijn. Ik loop nu op sokken van de Xenos. Ik heb maat 37, groen of blauw.

 • Mijn maat is 37-41 en ik vind blauw altijd mooi.

 • Ik zou ze graag willen proberen, graag mast 41_45.
  Een donkere kleur heeft mijn voorkeur.

 • Hoi Wanda,
  Had al eens gereageerd maar neem aan dat dit nieuw is! Daarbij zie ik nu meer kleuren prachtig hoor ! Dus de kleine maat!

  Groet Suzan

 • leuke actie ik wil ze ook wel graag proberen, de zeegroene kleur vind ik heel mooi en ik ik heb maat 40. thanxx☺️

 • Hallo Wanda, lijkt me heerlijk om deze eens uit te proberen. ik heb maat 38 en de kleur blauw spreekt me wel aan. wandelgroet, anja.

 • Mijn ervaring met wol is dat na verloop van tijd de zool vervilt. Dus ik zou deze ook graag uitproberen. In het grijs maat 40.

 • Wollen sokken zitten heerlijk. Graag zou ik dan ook dit merk eens uitproberen. Grote maat grijze sokken.

 • Die wil ik graag uitproberen. Lijkt mij heerlijk deze sokken en dan wandelen zonder vervelende blaren.
  Ik heb maat 37 en ik hou van blauw.

 • Heeel graag zou ik een paar sokken van Donegall winnen. Er gaat niets voor een natuurprodukt. Ze zijn ook nog eens erg mooi.
  Voor het wandelen erg fijn, denk ik, maar ook thuis.
  Ik heb schoenmaat 38 en eigenlijk zijn alle kleuren mooi.
  Vriendelijke groet,
  Henriëtte

 • Hoi, ik zou graag maat 41 willen uitproberen.
  Kleur maakt me niets uit.

  Groetjes,
  Jacques

 • Ik zou graag deze sokken willen uitproberen in donkerblauw maat 39
  metvriendelijkegroet Nico

 • Vanuit wandeleiland La Gomera.

  Graag wil ik de wandelstokken proberen.
  De kleur groen vind ik leuk. Maat 37- 41.

  Groet, Martine