Terugblik op november

November stond in het teken van weekendjes weg. Zo zat ik aan het begin van de maand met mijn vriend in Brussel, verbleef ik een weekend in Friesland bij het Lauwersmeer en sloot ik de maand af in Antwerpen. Tussendoor maakte ik maar 1 lange wandeling, omdat ik 2 weken uit de running was door een kleine operatieve ingreep.

Stedentrip Brussel

Grote Markt Brussel

Foute selfies maken op de Grote Markt in Brussel

Het kerstpakket van mijn vriend bestond vorig jaar uit een Bongo Weekendtrip. We kozen voor een mooi hotel in Brussel. Even een paar dagen samen weg, dat leek ons wel wat. Helaas lag het hotel in een wijk die in het weekend niet erg bruisend is. Blijkbaar vertrekken alle Europarlementariërs op vrijdag en komen maandag pas weer terug. Geen goede keuze dus. Gelukkig was er in het centrum wel genoeg bedrijvigheid.

We maakte een stadswandeling, bezochten het Vrijmetselaar Museum en dineerde aan de Grote Markt. Toch viel Brussel wat tegen. De straten lagen vol vuil, de mensen zijn wat stug (komt misschien omdat wij niet goed wisten of we ze nou in het Nederlands of Frans aan moesten spreken) en de stadswandeling was niet zo mooi als ik dacht. Evengoed hebben we samen een leuke tijd gehad.

Blogtrip Lauwersmeer

Net bijgekomen van Brussel, vertrok ik vrijdag naar Friesland. Ik was, samen met 14 andere bloggers, uitgenodigd voor een blogtrip naar het Lauwersmeergebied. Ik ben 2 keer in Friesland geweest om te wandelen, waarvan 1 keer op Terschelling. Hoog tijd om deze provincie beter te leren kennen.

We verbleven in een vakantiewoning bij It Dreamlân, een geweldige plek midden in de natuur. Naast verschillende vakantiewoningen, hebben ze ook een prachtig natuurkampeerterrein, met trekkershutten. Minke en Robert hebben hier, samen met hun kinderen, echt een droomplek gecreëerd. Ik ga zeker nog eens terug met mijn tent om in stilte te dromen bij It Deamlân.

Zonsopkomst bij It Dreamlan

Zonsopkomst bij It Dreamlan

 

Wandelen Staatsbosbeheer Lauwersmeer

Wandelen bij het Lauwersmeer

 

Het programma van de blogtrip zat goed in elkaar, met veel keuze mogelijkheden. Zo had ik alle ruimte om het Lauwersmeergebied te voet te ontdekken. Samen met een aantal andere bloggers wandelde we een Historische wandeling door het gebied en het stadje Kollum, maakten we een stadswandeling door Dokkum en doken we de natuur in bij het Lauwersmeer.

Naast het wandelen bezochten we ook nog een whisky proeverij bij Logement Doosje en sloten we het weekend af met een heuse bloggersbattle tijdens Expeditie Kolummeroord.

Ik heb genoten van de gastvrijheid, de rust en de vele mogelijkheden van Friesland. Het was ook erg leuk om met zoveel ervaren bloggers op pad te zijn en je een keer niet te schamen voor al die foto’s die je van alles wilt maken ;-).

Mooiste route van Utrecht

Na de blogtrip naar Friesland, moest ik onder het mes voor een kleine, niet ernstige, ingreep. Het herstel verliep minder snel dan verwacht, waardoor ik 2 weken niet kon wandelen. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik daar erg onrustig en chagrijnig van word. Wat was ik dan ook blij toen ik fit genoeg was om de mooiste route van Utrecht te wandelen. Dit keer was het een thuiswedstrijd. Berend de Jonge had mij aangeraden om het Kromme Rijnpad te gaan wandelen. Deze route werd eerder dit jaar uitgeroepen tot leukste route van Midden-Nederland en heeft mij absoluut niet teleurgesteld. Je leest alles over mijn avontuur op het Kromme Rijnpad hier.

Etappe 2 - Kromme Rijnpad

Kromme Rijnpad, de mooiste route van Utrecht

 

Antwerpen

De maand november sloot ik af met een weekendje Antwerpen. Lang geleden vroeg een vriend van mij of ik zin had om mee te gaan naar een concert van Madonna. We bestelden kaarten voor haar concert in Antwerpen, en maakte er meteen een leuk weekend van.

Vlaaikensgang

De Vlaaikensgang in Antwerpen

Na inchecken in Hotel Crown Plaza, hebben we heerlijk gegeten bij de vriendelijkste Italiaan van Antweren; Il Carpaccio. De lasagne smaakte echt voortreffelijk! Daarna per tram naar het Sportpaleis, waar we hebben staan swingen bij Madonna.

Zondagochtend vroeg aan het ontbijt om daarna door de straten van het historische centrum van Antwerpen te slenteren. Ondanks dat ik al vaak in Antwerpen ben geweest, had ik nog nooit het Begijnhof, het Hendrik Conscienceplein of de Vlaaikensgang ontdekt. Met dank aan Marijke van Wanderersblues kon ik nu genieten van deze verborgen pareltjes in Antwerpen.

November in cijfers en lijstjes

Met de overgang naar mijn nieuwe domein, ben ik in bezoekersaantallen iets achteruit gegaan. In totaal werden mijn blogs bijna 3500x gelezen door bijna 2200 bezoekers. Evengoed cijfers waar ik trots op ben.

Deze blogs werden het meest gelezen in de maand november:

  1. Trage Tocht Rheden: Herfstwandelen over de Veluwezoom
  2. Mooiste route van Utrecht
  3. Op zoek naar vuursteen in Zuid-Limburg

De best gewaardeerde Instagram foto in november is een prachtig herfstplaatje dat ik heb geschoten tijdens de Trage Tocht Rheden.

Wat gaat december brengen?

Afgelopen maand wandelde ik maar zo’n 50 kilometer, dat moet deze maand overtroffen worden. Heel moeilijk gaat dat vast niet worden. Voor mijn 12 maanden, 12 provincies project moet ik nog 2 wandelingen maken. In Noord-Holland ga ik de Kroegloper Haarlem Jopenkerk wandelen en in Gelderland de Veluwse Woestijnen op aanraden van Harry van Waarloopjijwarmvoor.nl.

Met de kerst wil ik nog een bijzondere wandeling maken en dan sluit ik de maand af met, de inmiddels uitverkochte, Amsterdam Light Walk.

Komende maand blog ik dus lekker door over mijn wandelingen, maar er komt ook een hele leuke winactie aan!

Waar ga jij wandelen in december? Heb je nog een tip voor een mooie kerstwandeling op 2e kerstdag? Laat het weten in een reactie.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Ooh, haha, jij bent veel in ons land geweest! Ik ben eerlijk gezegd ook nog niet zo vaak in Brussel geweest en vind het maar een vreemde stad, vooral door de toeristen. In elk geval zal Frans spreken je vermoedelijk het verst brengen als je nog eens gaat 😉

  • Leuke maand Wanda! En ontzettend leuk om kennis met je te maken, en met je te wandelen. Ik vind het een goed idee om een fijne wandeling te maken op Tweede Kerstdag. Ik ga er ook naar op zoek!

  • Ondanks het overgaan naar de nieuwe pagina vind ik de bezoeketsaantallen toch nog steeds prima hoor. Die hogere getallen komen vanzelf. Leuk dat je foto van “onze” wandeling zo goed bekeken is, maar het was ook wel erg mooi daar. Die selfies zijn ook geweldig. Veel plezier met het wandelen, dan doe ik het ook!