PioPio Solo, een super lichtgewicht 1-persoonstent

In mijn zoektocht naar de ideale trekkerstent, test ik verschillende Eureka! en Nigor tenten. Dit keer ga ik op pad met de PioPio Solo van Nigor, een kleine en echt super lichtgewicht 1-persoonstent. Ideaal wanneer ik alleen op pad ga en alles op mijn rug meesjouw.

Super lichtgewicht tent

Het eerste dat mij opvalt als ik de PioPio Solo mee krijg is het lage gewicht, met slechts 906 gram is dit de lichtste trekkerstent die ik ga testen. Voor dit gewicht heb ik een tent van 260 cm lengte, 110 cm op het breedste stuk en voldoende hoogte (105 cm) om te zitten. Het tentdoek is flinterdun, slechts 15 denier. Mijn panty’s zijn nog dikker en die hou ik geen dag heel! Maar bij Nigor stellen ze mij gerust, het is oersterk. Om mij te overtuigen pakt hij een pen, die hij met veel moeite door het tentzeil heen prikt. Er zit een gaatje in, maar na een minuut wrijven, hebben de vezels zich weer aan elkaar gehecht en is het gat dicht.

Nigor PioPio Solo 1-persoonstent

De Nigor PioPio Solo is een echte 1-persoonstent, maar met genoeg ruimte voor je bagage.

 

PioPio solo opzetten

Het opzetten van de PioPio solo is relatief makkelijk. Met slechts 1 super lichte stok heb ik hem binnen 10 minuten staan. Bij de PioPio solo moet je eerst de binnentent opzetten, om vervolgens de buitentent er overheen te spannen. Zelf ben ik voorstander van tenten waar je eerst de buitentent opzet, zodat je met regen de binnentent er droog in kan hangen. Gelukkig heb ik mooi weer tijdens het testen van deze tent. En regent het wel, dan is het voordeel dat de tent in 5 minuten opgezet kan worden (mits je er handigheid in hebt).

Aan de voor- en achterkant van de tent zitten ingebouwde tentstokjes van circa 30 cm hoog , die zorgen voor extra ruimte bij je hoofd en voeteneind en ruimte tussen de binnen en de buitentent. Tijdens het opbergen van de tent moet je hier wel even rekening mee houden. Met handige spanners zet je de buitentent aan de binnentent vast en bespaar je op haringen.

Nigor PioPio Solo haring

Je zet de tent eenvoudig op met gebruik van mooie kleine haringen.

 

Comfort in een 1-persoonstent

De PioPio Solo is wel echt een 1-persoonstent, ik heb binnen net genoeg ruimte voor mijn slaapplek en bagage. Doordat er bij de ingang een ruimte van ca. 45 cm tussen de buiten- en binnentent zit, kan ik hier mooi mijn schoenen neerzetten. Deze ruimte is helaas wel te krap om droog of uit de wind te koken.

Voordeel van deze tent is dat je in deze tent gewoon rechtop kan zitten, maar heel veel bewegingsvrijheid heb je niet. Wanneer ik ga slapen, waait het behoorlijk en dan merk je dat er relatief veel gaas gebruikt is in de binnentent. Gelukkig is het niet heel hinderlijk en val ik snel in een diepe slaap.

Nigor PioPio Solo trekkerstent

De tent heeft een ruime ingang.

 

Door zijn lage gewicht is het een prima tentje wanneer ik alleen op pad ga. Toch denk ik dat mijn ideale tent net iets meer ruimte heeft en ook gebruikt kan worden met 2 personen. Mijn zoektocht gaat dus nog even verder, de volgende keer test ik de WickiUp 3 van Nigor.

Specificaties Nogor PioPio Solo

Tent Nigor PioPio Solo
Gewicht 906 gram
Pakvolume 15 x 48 cm
Binnenruimte (b x l x h) 110x 260 x 105 cm
Buitenmaat (b x l x h) 160 x 260 x 105 cm
Prijs € 449,95

Eerder ging ik op pad met een 2-persoonstent, de Eureka! Sentinel 2. Welke trekkerstent is jouw favoriet? En wat is voor jou dan belangrijk? Ruimte of gewicht?

 

Wil je meer kampeerinspiratie? Lees dan zeker deze blogs:

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Nigor. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comments
  • Ziet eruit als een knusse tent en prima voor als je solo gaat wandelen. Toch zou ik zelf niet snel voor een 1 pers tent kiezen, omdat ik niet van kleine gesloten ruimtes hou. Gelukkig ga ik nooit alleen op pad, dat scheelt!