De softshelljas, een musthave voor de lente en herfst

Zodra de eerste lentezon zich liet zien, verdween de winterjas de kast in. Voor de lente heb ik eigenlijk alleen een regenjas en dat is niet ideaal wanneer je gaat wandelen. Een regenjas is vaak zo goed waterdicht, dat hij er ook voor zorgt dat je je lichaamswarmte niet kwijt kan. Tijd om op zoek te gaan naar een softshelljas, want deze zijn bestand tegen een flinke windvlaag, beschermt je tegen de eerste regen en is daarnaast ademend. Als ambassadeur van Life-Line wandelkleding, mag ik de Catba softshell voor vrouwen testen en ik vertel natuurlijk graag wat ik van deze jas vind.

 

Review Catba softshell

Life-Line softshell CatbaZodra ik de jas zie ben ik blij verrast met de kleur, een turquoise jas, eindelijk af van het suffe wandelimago 🙂 Ik kreeg er zelfs een compliment over!

Maar kleur zegt natuurlijk niet alles. Het gaat mij meer om de technische snufjes van deze jas. Is hij echt winddicht, houdt hij water buiten, ademt hij goed en zit hij lekker? Dat moet getest worden. Tijdens de Wandel naar je Werkdag trek ik hem voor het eerst aan. De pasvorm is perfect en jas zit prettig, dat is een eerste pluspunt! Al wandelend krijg ik het snel warm, want vroeg in de ochtend heb ik heel wat laagjes aangedaan tegen de kou. Gelukkig heeft deze softshell speciale ventilatieritsen onder de armen, die zorgen voor extra toevoer van frisse lucht en afvoer van lichaamswarmte. Het fijne van deze ventilatiegaten is dat ze afgewerkt zijn met meshvoering, dat zorgt ervoor dat je niet het gevoel hebt met gaten onder je armen te lopen.

capuchon softshell catba life-lineWanneer we bijna op plaats van bestemming zijn, begint het te regenen. Wat opvalt is dat de regendruppels mooi afparelen, dus met de waterafstotendheid zit het wel goed. De capuchon sluit goed aan, ik moet alleen wel even mijn jas openritsen om hem op te kunnen zetten. Fijne van een goed aansluitende capuchon is dat hij niet afwaait wanneer het flink waait. Heb je een klein hoofd, dan kun je hem zelfs nog verstellen. Fijn is dat deze jas  aan de bovenkant van de rits een soort beschermstukje van stof heeft, zodat de rits niet in je hals zit te irriteren.

Aan bergruimte heeft deze softshell geen gebrek. Er zijn twee diepe steekzakken en het ruime borstzakje die je afsluit met een rits. Zo kan ik tijdens mijn wandelingen de belangrijkste dingen dicht bij mij houden, zoals mijn telefoon, fototoestel en zakdoekjes. Nog een laatste pluspunt van deze jas zijn de vele reflecterende elementen, die wanneer het licht is niet eens als storend ervaren worden, maar zodra het donker is ervoor zorgen dat je opgemerkt wordt door auto’s en fietsers.

 

Ventialtierits softshell Catba Life-LineKenmerken Catba Softshell:

  • Waterdicht materiaal (WC 5000)
  • Ademend materiaal (MC 3000)
  • Waterafstotend
  • Ventilatie ritsen onder de armen
  • Verstelbare capuchon, mouwuiteinden en taille
  • Grote, afsluitbare zakken
  • Reflecterende elementen aan voor en achterzijde

Kwaliteit: 100% Polyester gevoerd met tricot mesh, TPU gelamineerd, WC 5000, MC 3000, WR, 180 GSM

 

Conclusie

De Catba Softshell voor vrouwen is redelijk winddicht, waterafstotend en ademend, daarnaast heeft hij diepe afsluitbare zakken en als extra pluspunt reflecterende elementen. Al met al dus een hippe wandeljas met vele technische snufjes waarmee je veilig op pad kunt! Ik ben er heel blij mee en kan eigenlijk geen minpunten ontdekken van deze jas.

 

Deze softshelljas is voor € 79,95 verkrijgbaar in de webshop van Life-Line en in de winkels die Life-Line kleding verkopen.

 

Wil je meer lezen over mijn uitrusting? Bekijk dan ook eens deze blogposts:

 

Opmerking: ik kreeg deze jas van Life-Line aangeboden, ik heb geen financiële compensatie voor dit artikel gekregen. Bovenstaande mening is mijn eerlijke en oprechte mening.

 


Wil jij meer gaan wandelen? Schrijf je dan nu in voor één van mijn Online Wandeltrainingen!


Online wandeltraining

 

LEAVE A COMMENT

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest comment
  • Hi Wanda, ik ben op zoek naar een regenjas. Nu ik dit lees, klinkt dit heel goed. Je geeft aan dat hij redelijk waterdicht is. Heb jij ook nog een extra regenjas die je meeneemt als je wandelt, of volstaat deze? En als je dan een regenjas hebt, welk merk raad je dan aan? Ik hoor het graag!
    Hartelijke groet, Madelon